Automatic Hanseat

Daub automatic handseatDe Daub Automatic Hanseat

De Daub Automatic Hanseat is een multi-etage oven , waarin producten worden gebakken d.m.v. de straling van met thermo-olie gevulde radiatoren. De maximaal 12 etages met een gezamenlijke bakoppervlakte tot 300 m2 worden automatisch gevuld met een belaadlift. Aan de achterzijde van de oven worden de gebakken producten overgenomen door de automatische ontlaadlift.

Voldoen aan de hoogste eisen

Doordat er vele configuraties mogelijk zijn en dankzij de modulaire opbouw is de Daub Automatic Hanseat een geheel volgens klanteisen ontworpen oven.De Daub Automatic Hanseat is een industriële oven, die voldoet aan de hoogste eisen van betrouwbaarheid en duurzaamheid door zijn solide constructie.

Een grote verscheidenheid aan mogelijkheden

Vrijgeschoten brood op steen of stalen scharnierband
Van ambachtelijk boerenbrood en mediterrane producten tot kleinbrood
Producten op bakplaten en in koppels

De Daub Automatic Hanseat Stone

De Daub Automatic Hanseat Stone werkt op dezelfde manier. Met maximaal 4 etages en een gezamenlijk bakoppervlak tot 180 m2 worden producten op een stenen plaatband gebakken. Productiehoeveelheden tot 5000 kg brood per uur . Bij de productie van voorgebakken Ciabatta en Baguette worden voortreffelijke resultaten bereikt door de geleidelijke en gelijkmatige hitte-overdracht van de stenen plaat.

Aanpassing van het bakproces aan individuele wensen

De configuratie van de DAUB Automatic Hanseat is aangepast aan product en het proces in de bakkerij.
De meer-etage oven kan zowel in “continue-mode” als in “batch-mode” bakken. Nauwkeurig instelbare verwarmingscircuits zorgen voor gescheiden temperatuurzones maar ook onafhankelijk instelbare boven- en onderwarmte.
Door de thermo-olie technologie is de DAUB Automatic Hanseat geluidsarm. De compacte uitvoering van het systeem leidt tot grote besparing van het vloeroppervlak.

DAUB-technologie overtuigt

Maximum flexibiliteit wat betreft temperatuur in vergelijking met andere thermo-olie ovens
Extra productstabiliteit door verticale en horizontale turbo.
Gescheiden bakzones

Kostenbeheersing dankzij gebruik van thermo-olie

Besparingen op stroomverbruik
Besparingen op de kosten voor warmte-energie
Mogelijke kostenreductie op ingrediënten (door minder vochtverlies)
Mogelijk besparing op gistbestanddelen
Kortere baktijden zijn mogelijk

Overige voordelen:

Hoge gistingstolerantie en tot 50% langere gisting in de oven
Gelijkmatige broodkorststructuur
Langere versheid van het brood (door hoger vochtgehalte)

Ambachtelijke kwaliteit

Daub slaagt erin de voordelen van traditionale ambachtelijke ovens over te brengen op moderne industriële oventechnologie en voldoet tegelijkertijd aan de hoge eisen van het bakproces.
De Hand Craft Automatic zorgt voor een aangepast en gelijkmatig bakklimaat in elke ovenzone. Gelijkmatige stoomverdeling en luchtbehandeling

Geen afval bij productwisselingen
Hoge productiviteit door korte insteltijden
Zuinig bakproces door geoptimaliseerd stoomproces

Download Brochure