Daub Backmeister

Daub backmeister

De Daub Backmeister Serie biedt een combinatie van maximaal bakoppervlak met minimum eisen t.a.v. vloeroppervlak tegen een redelijke prijs. De Backmeister oven is geschikt voor kleinere bakkerijen die aangewezen zijn op de productie van grote hoeveelheden waarbij direct op de warme plaat wordt gebakken (ook voor kleine partijen). Dit systeem is leverbaar met half-/volautomatische laadsystemen tot 12 etages.

Door de stralingswarmte:

  • rijst het deeg beter en langer in de oven
  • vertoont het deeg een gelijkmatiger barstjesstructuur
  • is er betere invloed door stoom
  • zijn de gistingstoleranties beter
  • krijgt het eindproduct een hoger vochtgehalte

Als de turboventilator wordt aangezet wordt ook nog convectiewarmte toegevoegd aan de bakkamer. Door gelijktijdig gebruik van beide verwarmingssystemen:

  • is er een intensere warmteoverdracht (aan het begin of het eind van het bakproces)
  • ontwikkelen zelfs de zijkanten van bakproducten een diepere bruining
  • krijgt u een hoge temperatuureffect die normaal gesproken alleen met voorbakovens kan worden bereikt
  • het deeg krijgt een groter volume en rijst hoger zodat de etage compacter kan worden ingeladen

Belangrijkste kenmerken

Bakoppervlak

  • gelijkmatige baktemperatuur door hele etage
  • groter bakoppervlak op minder vloeroppervlak (tot 4,4 m2 bakoppervlak op 1 m2 vloeroppervlak)
  • mogelijke etagebreedtes: 1600, 2000 or 2400 mm

Aantal ├ętages

  • mogelijk aantal etages: 3, 4, 5, 6 of zelfs 7
  • hogere bakkamers maar over het geheel geringere hoogte door zeer compact ontwerp
  • probleemloos inladen

Download Brochure