Thermo-Roll Oven

Daub Thermo-roll ovenDe Daub Thermo-Roll Oven Serie combineert de snelle en eenvoudige werking van een rekoven met de absoluut gelijkmatige bakkwaliteit van een etageoven. Thermo-Roll ovens zijn geschikt voor:

  • ambachtelijk tot industrieel bakken
  • voorgebakken of mediterraan brood, roggebrood of busbrood
  • de bakker die op kwaliteit uit is en kostenbewust te werk gaat

Sterke prestaties, hoge efficiency, flexibel in het gebruik

Met de Daub Thermo-Roll krijgt u flexibiliteit; hij is tegelijkertijd uitermate zuinig; productieseries kunnen elkaar continu opvolgen, partij na partij, terwijl er maar weinig personeel nodig is.

Omdat er een minimum aan bediening nodig is kan een bakker een groot aantal ovens tegelijkertijd bedienen.

Andere rendement opleverende voordelen:

  • geen insteltijden nodig door zeer hoge temperatuurflexibiliteit
  • het deeg kan tot aan de rand van de bakplaat worden gepositioneerd
  • waterdamp komt volledig en snel vrij bij gesloten deur
  • kortere baktijden en geringere bakverliezen

 

Overtuigende bakresultaten bij permanente kwaliteit

De snelle en gelijkmatige regeling van het waterdampproces en de nauwkeurige luchtcirculatie optimaliseren de warmteoverdracht naar het binnenste wat de volgende voordelen oplevert:

  • hoge gistingstolerantie en tot 50% langer gisten in de oven
  • zeer veerkrachtig en gelijkmatige glans
  • fijne korst met mooie poriĆ«n en open kruimelstructuur

 

Geavanceerde Daub technologie

Standaard is de Daub Thermo-Roll voorzien van dubbele, efficiƫnte stoomgeneratoren, klokturbo voor het afvoeren van concentraties stoom en een nauwkeurige verse luchtgeleiding in de oven.
Het vloerverwarmingssyteem en de afsluitervrije Daub magnetische inlijnpomp beperken het onderhoud tot een minimum. Verdere voordelen:

  • direct bakken op steenplaten in Ambachtelijke Stone Thermo-Roll
  • 50% groter bakoppervlak in Premium Triplet Thermo-Roll
  • Volledig automatische uitvoering in het Multi-Rack systeem

Download Brochure